Ωράριο : Δευτέρα - Παρασκευή 10:00-14:00 και 17:00-21:00. Σάββατο 10:00-14:00

FAQ

Πόσο έχει η επίσκεψη;
Η επίσκεψη είναι 20 ευρώ
Πόσο στοιχίζουν τα εμβόλια ;
Τα εμβόλια μαζί με την επίσκεψη κοστίζουν ως εξής : 25 ευρω dp (puppy) , 30 ευρώ τετραπλό-επταπλό σκύλου, 35 ευρώ εξαπλό σκύλου. Για τις γάτες το κάθε εμβόλιο είναι 30 ευρώ, ενώ όταν γίνονται 2 μαζί γίνεται έκπτωση και κοστολογούνται μαζί 50 ευρώ .
Χρειάζεται να κλείσω ραντεβού;
Ραντεβού κλείνονται για χειρουργεία και κουρέματα .
Που βρίσκεστε;
Βρισκόμαστε Α. Διάκου 4α κάθετα στην λεωφόρο Δημοκρατίας 144 στους Αγ.Αναργύρους απέναντι από το πάρκο Αντώνης Τρίτσης.
Ποιο είναι το ωράριο;
Το ωράριο είναι 10:00-14:00 και 17:30-20:30 καθημερινά .Σάββατο 10:00-14:00
Δέχεστε εκτός ωραρίου ;
Δεχόμαστε εκτός ωραρίου μόνο σε επείγουσα ανάγκη .
Πόσο στοιχίζει η στείρωση ;
Η στείρωση είναι 120 ευρώ ο ιδιόκτητος αρσενικός και 175 ευρώ ο ιδιόκτητος θηλυκός σκύλος .Για τις γάτες είναι 90 ευρώ η ιδιόκτητη θηλυκή και 60 ευρώ η ιδιόκτητη αρσενική γάτα.
Από ποια ηλικία μπορώ να στειρώσω το ζώο μου;
Καλό είναι για τους θηλυκούς σκύλους να στειρώνονται μετά τον πρώτο οιστρικό κύκλο (περίοδος) και οι αρσενικοί γύρω στους 12 μήνες. Οι γάτες μπορούν να στειρώνονται από 6 μηνών οι θηλυκές και από 10 μηνών τα αρσενικά .
Επηρρεάζει την υγεία του ζώου μου η στείρωση;
Την επηρεάζει θετικά ελαχιστοποιώντας την εμφάνιση καρκίνου του μαστού και εξαφανίζοντας την πιθανότητα εμφάνισης πυομήτρας στα θηλυκά. Στα αρσενικά μειώνει την επιθετικότητα και τα προβλήματα σχετικά με τον προστάτη κά .
Παχαίνει το ζώο μετά την στείρωση;
Ισως να έχει μεγαλύτερη όρεξη αλλά πάντα παχαίνει το υπερβολικό φαγητό και όχι η επέμβαση .
Μπορώ να ταΐζω οτιδήποτε το ζώο μου μετά τη στείρωση ;
Για τα σκυλιά δεν υπάρχει περιορισμός αρκεί να προσέχουμε την ποσότητα και τα επικίνδυνα φαγητά(κόκκαλα, μπαχαρικά). Για τις γάτες τις θηλυκές ισχύει το ίδιο. Για τα αρσενικά γατιά πρέπει να ταΐζουμε ειδική τροφή για στειρωμένα αρσενικά γατιά και να προσέχουμε το βάρος λόγω προβλημάτων σχετικά με την ούρηση(ουρολιθίαση, ουρολοιμώξεις).
Πόσα εμβόλια κάνει ένα κουτάβι ;
Τέσσερις φορές εμβολιάζεται ένα κουτάβι ξεκινώντας από ηλικία 6-8 εβδομάδων .Τρείς φορές ανά 4 εβδομάδες για μόρβα ,πάρβο, λεπτοσπείρωση και ηπατίτιδα υποχρεωτικά , και 1-2 για την τραχειοβρογχίτιδα του σκύλου προαιρετικά .Ο αντιλυσσικός εμβολιασμός περιλαμβάνεται στο τελευταίο εξαπλό εμβόλιο και γίνεται 1 φορά και είναι υποχρεωτικός για λόγους δημόσιας υγείας. Στη συνέχεια κάθε χρόνο αρκεί μια ετήσια αναμνηστική δόση του εξαπλού εμβολίου .
Πόσα εμβόλια κάνει ένα γατάκι ;
Ένα γατάκι εμβολιάζεται από ηλικία 6-8 εβδομάδων με το τριπλό ή το τετραπλό εμβόλιο για πανλευκοπενία , ερπητοιό, καλυκοιό και χλαμύδια και γίνεται επανάληψη μετά 4 εβδομάδες .Στην συνέχεια επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο .Αν το ζώο κυκλοφορεί και έξω ελέγχεται αιματολογικά για λευχαιμία και αν είναι αρνητικό εμβολιάζεται για λευχαιμία με επανάληψη σε 4 εβδομάδες και ύστερα κάθε χρόνο .
Μπορώ να βγάζω το κουτάβι μου βόλτα;
Το κουτάβι αποκτά επαρκή αντισώματα με τους εμβολιασμούς .Αποκτά ικανοποιητική ανοσία 10 μέρες μετά τον 3ο εμβολιασμό οπότε και τότε μπορεί να βγες έξω με ασφάλεια .
Κινδυνεύει το γατάκι μου αν βγαίνει και έξω ;
Μία γάτα που βγαίνει έξω κινδυνεύει από δηλητηριάσεις, τροχαία ατυχήματα, μετάδοση ασθενειών από αδέσποτα γατιά και επιθέσεις από αδέσποτους σκύλους .
Τί είναι το καλααζάρ ;
Καλα Αζούρ στα σουαχίλι (γλώσσα της κεντρικής Αφρικής )σημαίνει μαύρος πυρετός που είναι η λεϊσμανίαση του ανθρώπου .Στην Ελλάδα έχει επικρατήσει να ονομάζουμε έτσι την γενικευμένη λεϊσμανίαση του σκύλου .
Μεταδίδεται η λεϊσμανίαση στον άνθρωπο στην Ελλάδα;
Όχι η λεϊσμανίαση στην Ελλάδα σύμφωνα με τις τελευταίες έρευνες, λόγω απουσίας κοινού ξενιστή (σκνίπας) που να τσιμπά ταυτόχρονα σκύλους και ανθρώπους δεν μεταδίδεται στον άνθρωπο. Η λεισμανίαση του ανθρώπου είναι πρόβλημα στον ισημερινό (Βραζιλία , κεντρική Αφρική κτλ) όπου, υπάρχει κοινός ξενιστής (σκνίπα) και για σκύλους και για ανθρώπους .
Πώς προλαμβάνεται η λεϊσμανίαση ;
Η πρόληψη αφορά την μείωση των τσιμπημάτων των σκνιπών με την λήψη εντομοαπωθητικών μέτρων . Συγκεκριμένα κάθε απόγευμα ψεκάζουμε το ζώο με ειδικό εντομοαπωθητικό σπρέϊ. Πάνω στο ζώο είτε εφαρμόζουμε κατάλληλη πιπέτα που να απωθεί και τη σκνίπα είτε τοποθετούμε κατάλληλο περιλαίμιο .
Τι είναι η ερλιχίωση ;
Πρόκειται για σοβαρό νόσημα του αίματος των σκύλων που μεταδίδεται με τσιμπήματα κροτώνων (τσιμπούρια). Ιδιαίτερα ευαίσθητα είναι τα γερμανικά ποιμενικά . Προλαμβάνεται με εφαρμογή κατάλληλης πιπέτας από Μάρτη μέχρι Νοέμβρη.
Τι προληπτικά μέτρα πρέπει να πάρω για να είναι ο σκύλος μου υγιής ;
Εμβολιασμοί κάθε χρόνο ,αποπαρασίτωση για ενδοπαράσιτα κάθε 3 μήνες, πρόληψη λεϊσμανίασης με σπρέι και κολάρο η αμπούλα, και πρόληψη ψύλλων τσιμπουριών με αμπούλα . Επίσης προληπτικό αιματολογικό έλεγχο ανα 6-12 μήνες για λεϊσμανίαση. Στείρωση έγκαιρα σε κατάλληλη ηλικία.
Τι προληπτικά μέτρα πρέπει να πάρω για να είναι η γάτα μου υγιής ;
Εμβολιασμοί κάθε χρόνο, αποπαρασιτώσεις για ενδοπαράσιτα κάθε 3 μήνες, πιπέτα για ψύλλους κάθε μήνα κυρίως από Μάρτη ως Νοέμβρη . Στείρωση έγκαιρα σε κατάλληλη ηλικία.
Πρέπει να προσέχω κάτι ιδιαίτερα την άνοιξη ;
Μάρτη –Νοέμβρη πρόληψη για τσιμπούρια και ψύλλους , εγρήγορση για φόλες και προσοχή στις αλλεργίες .
Tι επιτρέπεται και τι όχι να ταΐζω το ζώο μου;
Το ιδανικό είναι η καλής ποιότητας ξηρά τροφή για την διατήρηση καλής σωματικής κατάστασης και σωστής στοματικής υγιεινής .Στους σκύλους απαγορεύονται όλα τα κόκκαλα και τα σπιτικά φαγητά με μπαχαρικά .Στις γάτες ισχύει το ίδιο ενώ οι στειρωμένοι γάτοι πρέπει να τρώνε ειδική τροφή για στειρωμένα .
Τι κάνω αν το ζώο μου δηλητηριαστεί ;
Χρήση ενέσεων έκτακτης ανάγκης και άμεση κλήση στον κτηνίατρο. Οι ενέσεις που γίνονται είναι η ατροπίνη για αντίδοτο στα φυτοφάρμακα, η κορτιζόνη για το πνευμονικό οίδημα και το εμετικό για εμετό και αποβολή του δηλητηριασμένου γεύματος , τα υπόλοιπα ανάλογα με την εικόνα του ασθενή αναλαμβάνονται από τον ιατρό του. Εάν δεν υπάρχει πρόσβαση σε ενέσεις χορηγούμε από το στόμα οξυζενε 2% ή υγρό για τα πιάτα που είναι ασφαλή εμετικά και επικοινωνούμε άμεσα με το ιατρό μας .
Τι κάνω αν χτυπήσει το ζώο μου αυτοκίνητο;
Αν αιμορραγεί πίεση με κάποιο ύφασμα στην πληγή, αν έχει τραύμα σπονδυλικής στήλης προσεκτική μεταφορά με φορείο ώστε να είναι σε οριζόντια θέση και άμεση κλήση στον κτηνίατρο .
Ti κάνω αν δαγκώσει το ζώο μου άλλο ζώο ;
Καθαρισμός με κάποιο αντισηπτικό (οξυζενέ,betadine), και άμεση κλήση στον κτηνίατρο .
Μπορεί να συμβιώσουν γάτα μαζί με σκύλο ;
Ναι αλλά με προσοχή και σταδιακή εξοικείωση. Ευκολότερη είναι η συνύπαρξη όταν μεγαλώσουν μαζί ή όταν το σκυλί είναι ενήλικο και το γατάκι μικρό πάντα με σταδιακή εκμάθηση και προσοχή στον σκύλο να μην βλάψει την μικρή γάτα μέχρι να την δεχθεί ως μέλος της οικογενείας .
Μικρό παιδάκι κινδυνεύει να κολλήσει κάτι από το κατοικίδιο μου ;
Πρακτικά κινδυνεύει ελάχιστα . Τα νοσήματα που μεταδίδονται στον άνθρωπο είναι η τοξοπλάσμωση, η λεπτοσπείρωση , η λύσσα και ο εχινόκοκκος έμμεσα . Η λεπτοσπείρωση και η λύσσα προλαμβάνονται με εμβολιασμών των σκύλων που μπορεί να τις μεταδώσουν στον άνθρωπο . Ο εχινόκοκκος μεταδίδεται στο σκύλο και τον ‘άνθρωπο από την βρώση ατελώς ψημένων σπλάχνων αιγοπροβάτων. Η μόλυνση του σκύλου προλαμβάνεται με τακτικές αποπαρασιτώσεις και έλεγχο της διατροφής τους (ξηρά τροφή) ενώ στις πόλεις απουσιάζει και η αρχική πηγή μόλυνσης των σκύλων( μολυσμένα ωμά σπλάχνα φυτοφάγων ζώων). Η τοξοπλάσμωση μεταδίδεται από γάτες που νοσούν από τοξόπλασμα για δύο εβδομάδες και κατά της διάρκειας της νόσησης και μόνο με επαφή των τριχών που ήρθαν σε επαφή με τα μολυσμένα κόπρανα και εφόσον αυτά καταποθούν από τον άνθρωπο με το φαγητό ή το νερό του. Βασικό είναι ότι η οικόσιτη γάτα που τρέφεται με ελεγχόμενη τροφή και ζει μέσα στο σπίτι δεν έχει καμία πιθανότητα μετάδοσης μια και απουσιάζει η αρχική πηγή μόλυνσης (μολυσμένοι πλακούντες φυτοφάγων ζώων).
Κάθε πότε μπορώ να κάνω μπάνιο το ζώο μου ;
Κάθε μήνα είναι αρκετό ,ενώ το παραπάνω καταργεί τους αμυντικούς φραγμούς του δέρματος και καθιστά το ζώο ποιο ευαίσθητο σε λοιμώξεις του δέρματος .Οι γάτες πλένονται μόνες τους , ενώ κατά την διάρκεια του μπάνιου προστατεύουμε τα αυτια του σκύλου με πώμα από βαμβάκι ή ωτοασπίδες για την πρόληψη της ωτίτιδας .
Τι κάνω για να μην μυρίζει το στόμα του ζώου μου ;
Εάν συνεργάζεται πλύσιμο των δοντιών με ειδικές οδοντόκρεμες για ζώα. Επίσης επιλογή ξηράς τροφής και χρήση ειδικών μασόμενων λιχουδιών (dental sticks ). Τέλος καθαρισμός δοντιών όταν χρειάζεται .
Μπορώ να δίνω στο ζώο μου σπιτικό φαγητό ;
Ναι αρκεί να μην περιλαμβάνει κόκκαλα και φαγητά με μπαχαρικά .
Κάθε πότε κουρεύω το ζώο μου ;
Τα ζώα κουρεύονται συνήθως από Μάρτη ως Νοέμβρη .
Πότε καταλαβαίνω ότι το ζώο μου είναι άρρωστο ;
Συνήθως όταν δεν έχει όρεξη για φαγητό και για παιχνίδι ή βόλτα .

Search